Meraklılarına Affiliate Marketing Yaparak Para Kazanmak

Affiliate marketing, Türkçe karşılığı ile satış ortaklığı anlamına gelmektedir. İnternet üzerinden para kazanmak isteyen kişilerin tercih ettiği affiliate marketing sistemiyle uyuduğunuz saatlerde bile kazanç elde edebilirsiniz. Affiliate marketing yaparak para kazanmak pek çok kişinin rahatlıkla öğrenerek, uygulamaya geçebileceği bir sistemdir. 
Markaların veya kişilerin ürünlerinin satışı arttırmak amacı ile tercih ettiği bu sistem sayesinde, kolaylıkla müşteriye ulaşım sağlanarak alışveriş tamamlanabilmektedir. Blogdan para kazanmak ve internetten para kazanmak isteyen arkadaşlara çok önemli bir tavsiyemdir. Bu yazıyı ve blogdan para kazanmak başlıklı yazımı okuyun. Arkadaşlar blogdan para kazanmak sadece bunla mümkün olacak bir şey değil. Sitenize elbette yüksek hit gelmesi gerekiyor. O zaman doğal olarak sitemizde seo uyumlu içerikler olması şart hale geliyor. Seo uyumlu makale nasıl yazılır anlatabilmek adına detaylı bir rehber hazırladım.

Affiliate Marketing ile Para Kazanma


İnternet üzerinden para kazanmak için bu yöntemi tercih ettiyseniz, dikkat edeceğiniz basit unsurlar ile kolaylıkla başarıya ulaşabilirsiniz. Affiliate marketing yaparak para kazanmak için öncelik olarak çalışacağınız markayı seçmeniz gerekiyor. Günümüzde sıklıkla kullanılan Amazon, eBay, Sanalpazar, Admitad, Reklamstore gibi siteler belli kriterleri taşıyan kişilere satış ortaklığı sunmaktadır. 
Bu ve benzeri siteler, satış ortakları için açılan sayfalarında banner veya link paylaşımı yapmaktadır. Sadece size özel olarak hazırlanan bu banner ve linkleri paylaşarak, bağlantı üzerinde satışlarınıza başlayabilirsiniz. Bazı markalar sadece link tıklama üzerinden de komisyon verebiliyor. Peki ben bunları nerede paylaşacağım diyorsanız, tercih edebileceğiniz farklı kanalları şu şekilde sıralayabiliriz;

Blog Paylaşımı Yapın: Blog paylaşımı için biraz daha detaylı internetten anlıyor olmanız gerekiyor. Kendi kriterlerinize göre açacağınız bloğun ziyaretçisinin olması, kullandığınız satış banner ve linklerin tıklanma sayısını etkileyecektir. Sitenizi ziyaret eden kullanıcılar bu linklere tıklayarak satın alma işlemi yaptığında siz de komisyon oranınıza göre kazanç elde edersiniz.

Sosyal Medyayı Kullanın: Sosyal medya üzerinde aktif bir kullanıcı iseniz rahatlıkla bu kanallardan satış yapabilirsiniz. Affiliate marketing yaparak para kazanmak için İnstagram, Facebook veya Twitter gibi kanallardan paylaşımlar yapabilir ve kazanç elde edebilirsiniz.

Affiliate Marketing Ödemeleri


  • Performansınıza göre alacağınız ödemeler, seçtiğiniz site veya markanın size özel açılan sayfasında birikir. Bu kazançlar 4 farklı seçenek ile elde edilebilir;
  • Satış Başına Maliyet(CPS): Yaptığınız satış başına ücret alırsınız.
  • Tıklama Kazancı(CPC): Paylaşımınıza yapılan tıklanmaya göre ücret alırsınız.
  • Müşteri Maliyeti(CPL): Reklamını yaptığınız siteye yapılan onaylı üyelik başına ücret alırsınız.
  • Eylem Maliyeti(CPA): Paylaşımını yaptığınız markanın sunduğu anket veya formların doldurulması karşılığı ücret alırsınız.

Yorum Gönder

0 Yorumlar