Blogdan Para Kazanmak - Nasıl Blog Açılır ve Para Kazanılır

İlk yazım olduğu için çok heyecanlıyım. Uzun zamandır böyle bir site açmak ve bilgilerimi okurlarımla paylaşmak istiyorum. 8 yılı aşkındır birçok web sitesi için seo çalışmaları yaptım. Kendi işlerime vakit ayırmak için çok ama çok uzun bir zaman ayırdım. Herkes tarafından blogdan para kazanmak mümkün mü gibi o kadar çok soru aldım ki artık bıktım bile diyebilirim. Arkadaşlar gerçekçi bir blog yazarıyım yalan söylemeyi pek sevmiyorum.

Açık olacağım sizler için. Blogdan para kazanmak diye bir gerçeğin hatta bazı blogların yaklaşık 100.000 lira gibi bir yazıdan bile adamlar para kazanabiliyor. Yani sizin yapamayacağınızı söyleyenler gerçekten halt etmişler. İşinizin tek başına bu olması durumunda gerçekten ilgi ve sermaye ayırdığınız takdirde bu işi yapabileceğinize emin olabilirsiniz. Blog açarak para kazanma yolları içerisinde göstermek istediğim metodlara geçmeden önce Blogger mı Wordpress mi daha iyi bunlara değinmek istiyorum.

Arkadaşlar en önemli konulardan birisi olan seo uyumlu makale nedir nasıl yazılır konusunu da es geçmek istemiyorum. Yani sitenizin ön sıralarda olmasını istiyorsanız. Seo uyumlu makale nedir nasıl yazılır gibi konularda da araştırmalar yapmayı unutmayın. Ben bu konuda gerekli bilgileri sizler için hazırladım. Ancak sonuç olarak sizin için başka bilgilendirmelerde yapmak adına başka bloglardan da bilgi edinebileceğinizi hatırlatmak isterim. Blogdan para kazanmak için neler yapılabilir gelin hep birlikte görelim.

en iyi hosting firmaları
Önerdiğim Hosting Firmalarından Kolay Bir Yönetimi Var


Neden Wordpress Açılması Tavsiye Ediliyor?


Arkadaşlar aslında Wordpress ve Blogger arasında herhangi bir kıyas yapmak mümkün değil. Google bu konuda seo değerlerine bakıp sıralama oluşturuyor gibisinden ön yargılar kullanarak Wordpress'i öven birçok platform tanıyorum. Ancak Wordpress'i gerçekten kalitesinden dolayı öven bazı yazarlarda bulunuyor. Örneğin Wpmavi'nin yazarını sürekli takip ediyorum.

Tarafsız olarak düşünecek olursam söylediği her şeyde haklı olduğu aşikar. Wordpress Blogger'dan daha mı iyi gibisinden bir ön yargısı hiç bulunmuyor. Ancak Wordpress'in ara yüzü sayesinde yeni başlayanların daha rahat edeceğini bildiği için Wordpress'i kullanmalarını tavsiye ediyor.

Yine de bana kalırsa ücretsiz blog açarak para kazanmak isteyen kişiler için Blogger platformu daha etkili olacağını düşündüğüm bir alandır. Nedeniyse Google'a ait olan Blogger index hızı ve diğer alanlarda Wordpress'in biraz daha önünde kalabiliyor. Kurumsal kimlik açısından site açmayı düşünen arkadaşlar ise Wordpress gibi yönetimi daha kolay olan platformları tercih etmesi gerekiyor. Blogdan para kazanmak çok kolay gözükebiliyor.

Herkes tarafından da böyle lanse ediliyor. Ancak bu gerçekten zaman alan bir iştir. Eğer ki özgün ve gerçekçi biri olamıyorsanız asla bu işten para kazanamazsınız. Sitenize her zaman para odaklı bakmanız kullanıcının kısa süre içerisinde bunu fark etmesine neden olacaktır. Doğal olarak okuyucunuz siteden kaçacaktır. Blog açarak para kazanmak isteyenler lütfen yazımın tamamını okuyup yorum yapmayı unutmayın. Blogdan para kazanma yöntemleri haricinde yazımı bir bütün olarak okumadan karar vermeyin.

Blogger Üzerinden Para Kazanmak Mümkün Mü?


Sevgili arkadaşlarım, günümüzün ücretsiz para kazanma iş fikirleri arasında sayılan Blogger üzerinden para kazanma fikrini ne yazık ki Google geliştirdiği algoritmalarla biraz engellemiş oldu. Eskiden birçok kişi sitelerdeki yazıları kopyala yapıştır yaparak yeni siteler açıp biraz tanıtımını yaptıktan sonra para kazanmaya başlıyordu. Ancak Google artık kaliteye önem veren ve piyasayı diğer arama motorlarına kaptırmamak için her şeyi yapabilecek bir firma haline döndü.

Öncelikle birçok iş fikrini değerlendirmenizde fayda görüyorum. Yalnızca Blogger olarak para kazanacaksınız diye bir şey yok. Alan adı alacak arkadaşlar için de bazı uyarılarım olacak. Artık yazıya tamamıyla giriş yapmaya başlayalım. Arkadaşlar blogdan para kazanmak istiyorsanız ayrıca şunu da belirtmek istedim. Eğer ki sabrınız yoksa asla başarılı olamayacaksınız.

Blogdan para kazanmak mümkün mü diyen arkadaşlar artık bunları aşında gelin. Gerçekten blogdan para kazanmak istiyorsan. Tavsiyelerime kulak ver ve açtığın siteye gerçekten düzenli düzenli içerikler girmeye özen göster kısa bir süre sonra siten zaten ilerleme kat edecektir. Yalnız iki gün içerisinde hit gelmeyince sıkılıp bırakırsan blogdan para kazanmak hayal olur gider.


en iyi hosting firmaları
Turhost Hosting ve Cpanel Bilgisi İçin Tıklayabilirsiniz


Blogger mı Wordpress mi daha iyi tartışmasını artık bırakıp öncelikle bir yerden başlayarak ilk adımı atmaya ne dersiniz? Blogger mı Wordpress mi daha iyi diye bir şeyi tartışmak gerçekten çok yanlış. İnsanların alışkanlıkları doğrultusunda bir sistem geliştirilmeye çalışılıyor. Kullanmak isteyen istediğini kullanarak çalışmalarını sergileyebilir.

Blogger mı Wordpress mi daha iyi sorusundan cidden gına geldi. Arkadaşlar iki tür platformdan da hayvan gibi para kazanan sitelerde çalıştım. Önemli olan tek gerçek sitenin kurulumu ve nasıl işlediğidir. Eğer ki para kazanacağım dediğiniz bir işe sıfırdan beş kuruş vermeden başlıyorsanız. Bu durum sizi aylarca uğraştırabilir. Sitenizin seo uyumlu makale örnekleri ile dolu bir hale getirmek adına araştırmalar yapmayı da ihmal etmeyin.

Nasıl Blog Açılır? 


Seo Devesi olarak şunu söylemem mümkün. Blogdan para kazanmak gerçekten çok uzun vadeli bir yol olacak. Ancak blog açmak gerçekten hiç ama hiç zor bir şey değil. Google tarafından ücretsiz kullanılan Blogger sitesine giriş yapın.

blogger blog açmanın ilk yolu
Nasıl Blog Açılır? - İlk Adım
Ardından karşınıza çıkan yeni blog sekmesine tıklayarak ilk blogunuzu kurmak adına şu arayüze ulaşacaksınız.

blogspot uzantılı blog açmak
Blogger Ücretsiz Blog Nasıl Açılır? - İkinci Adım

Arkadaşlar henüz yeni bir blog açacağınız için buralar önemsiz diye düşünmeyin. Aksine burası sizin kimliğinizi oluşturacaktır. Ardından bu kısımları siteniz index aldıktan sonra değiştirmek intihar niteliğinde bir durum olacaktır. Yapmak istediğiniz fikri belirledikten sonra anahtar kelimelerinizi kafanızdan bir geçirin.

Acaba benim siteme en çok kullanıcı hangi kelimeden gelecektir diye bir düşünün. Belirlediğiniz anahtar kelimeye göre sitenizin başlığını oluşturun. Ancak en önemli nokta ise sitenizin adres çubuğunda görülecek olan adresinde anahtar kelimeyi geçirdiğiniz bir site kurmak olarak karşınıza çıkıyor. Eğer ki kurumsal bir isim kullanmak zorunda değilseniz.

Bu dediğim olayı asla es geçmeyin. Ardından blog oluştur butonuna tıklayarak blogunuzu oluşturabilirsiniz. Blogdan para kazanmak için bütün yapmanız gerekenler bunlardı desem sizde inansanız gerçekten komik olurdu. Bu yalnızca en basit bölümüydü. Artık sırada içerikler ve sitenin genel olarak tema durumları göz önüne geliyor.

Blogger nasıl kullanılmalıdır
Blogger En Çok Kullanınlan Arayüzü

Blog Yazarak Nereden Para Kazanılır?

Arkadaşlar blogunuzu oluşturdunuz. İçeriklerinizi girmeye başladığınıza göre artık yavaş yavaş nerelerden para kazanmaya başlayacağınız konusunda bilgi vermeye başlayabilirim. Blog yazarak nereden para kazanılır diye soran arkadaşlarım için blogdan para kazanmak adına yapılabilecek birçok fikrim bulunuyor. Bazıları zararlı olarak gözükebilir ancak bazı fikirlerim eminim ki çok hoşunuza gidecektir. 

En çok kazanan blogların genellikle kendilerinin üretici konumunda olduğunun farkına vardım. Eğer ki yüz binlerce kişi blogunuzu ziyaret etmiyorsa öncelikle Türk reklam sitelerinden para kazanma fikirlerini çöpe atmaya başlayın. Üretimini yaptığınız herhangi bir ürünü ve hizmeti en güzel pazarlayabileceğiniz alan belki de kendi blogunuz olabilir.

Arkadaşlar şimdi şöyle düşünün bir gezi bloguna sahip bir kişisiniz. Ancak elinizde satılması gereken bazı kitaplar bulunuyor. Bunları bir gezi blogunda nasıl satabilirim diye düşünürken aklınıza şu hiç gelmiyor mu? Yolculuklar esnasında en çok kullanılan şey nedir? Elbette telefon ve kitap. Bizim ülkemizde kitap örneğini vermem biraz ironik oldu biliyorum ancak bahsettiğim genel temayı umarım anlamışsınızdır. 
Diğer bir blogdan para kazanmak için önerebileceğim iş fikri ise Adsense ayrıcalığıdır. Uzun zamandır Adsense platformunda sıkıntılar yaşanıyor olsa bile Adsense birçok web sitesinin yüksek gelirler elde etmesini sağlayan bir Google kazanç platformudur.

Adsense üzerinden ayda 10.000 TL'yi aşkın gelirler elde etmek mümkündür. Ancak Adsense kullanımıyla birlikte birçok reklam sitesini kullanmanız mümkün olmayacaktır. Çok yüksek hit alan sitelerin neden Adsense kullanmadığını umarım nedeniyle birlikte anlamışsınızdır.

Asıl önerdiğim blogdan para kazanmak için önemli iş fikri ise affiliate yöntemidir. Affiliate, Türkçe karşılığı olarak iş ortaklığı anlamına gelen bir kelime öbeğinden meydana gelmektedir. İş ortaklığı kapsamında bir firmanın ürününü satmanız karşılığında size bu ürün üzerinden %5-10 vb. oranlarda kazanç bölüşümünün yapılması gerektiği söylenir.

Bu gibi ortaklık veren Reklamstore, Gittigidiyor (şu an çalışmıyor sanırım), Admitad ve birçok site bu alanda sizlere yardımcı olacaktır. Blog yazarak nereden para kazanılır sorusunu da detaylı bir şekilde incelediğime göre blog yazarak nereden para kazanılır demeyi bırakıp biraz daha teknik detaylara inmek istiyorum.

Alan Adı ve Hosting Almanın Önemi Var Mı?


Arkadaşlar blogdan para kazanmak fikirlerini sıralarken yalnızca para kazanmak adına konuşmanın yanı sıra biraz da teknik yapıdan da bahsetmek istiyorum. Örneğin sitenizi blogspot olarak kurdunuz ancak böyle olması hoşunuza gitmiyorsa alan adı kullanarak sitenizi daha ileriye taşımayı hedefliyor olabilirsiniz. Ancak gelişen teknoloji ile birlikte hosting almanız neden bu kadar önemli bir hal alıyor sorusu karşınıza çıkıyor. 

Arkadaşlar hosting firmaları sayesinde aslında site yönetimleri o kadar kolay bir hal almaya başladı ki artık yöneticilerin yani moderatörlerin isyan etmediği bir teknolojik günde yaşıyoruz. Sitelerin çökme riskini düşürdüğü için hosting firmaları gerçekten önemli bir rol oynamaya başladılar. Hosting alıp sitenizi harfi harfine takip edebildiğiniz için hosting almak gerçekten çok önemli. 

Blogger üzerinden tanıtımını yapıp duruyorum. Hostingin sizin için bir tek Blogger üzerinden avantajı olmuyor. Asıl olarak Wordpress üzerinden büyük bir avantaj sağlayan bu hizmetler ile Google aramalarında daha etkin bir yönetim sağlayabildiğiniz için yükselme şansına sahip olabilirsin.

Blogdan para kazanmak istiyorsan ve bu konuda ciddiysen işini doğru takip edebilmen için hosting ve alan adı senin için şart bir hale geliyor. Benim gibi kişisel rastgele bir blog yazıyorsan bunu yapmanın pek bir mantığı yok. 

Blog Yazarak Para Kazanmak Gerçek Mi?

Hayali bir dünyada olduğumuzu sananlar hala bu gelirin kesinliğini bir türlü kabul edebilmiş değiller. Ancak arkadaşlar blog yazarak para kazanmak tabi ki mümkün. Blog yazarak para kazanmak için birçok iş fikri sizlere sunulabilir. Ancak bunların gerçekten hepsini kullanmanızı asla tavsiye etmiyorum.

En iyi blog fikirleri için tıklayın ve tavsiyelerime hemen göz at. Blog yazarak para kazanmak isteyen arkadaşlarda artık bir zahmet yıl olmuş 2020 herhalde blogdan para kazanmak diye bir gerçeği kabul etmiyor olamazsınız.


Yorum Gönder

2 Yorumlar

  1. Affiliate marketing hariç diğer fikirlerinize katılıyorum. Başarılar dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Affiliate fikrime neden katılmıyorsunuz acaba merak ettim. Başınıza bir şey geldi sanırım.

      Sil