Seo Hakkında Merak Edilenler ve Seo Nedir Sorusuna Özet

İster hobi olarak isterseniz de pazarlama amaçlı içerik üretimi ile ilgileniyor olun. Seo, içerik söz konusu olduğunda en çok dikkat etmeniz gereken şey olacaktır. Peki ama Seo nedir diye sorduğunuzu tam buradan duyduk. Aslında bu kelime Search Engine Optimization ifadesinin kısaltmasıdır. Yani arama motoru optimizasyonu anlamına gelmektedir. İnternette paylaşılan herhangi bir içerik arama motorlarında belli kurallara göre sıraya koyulur. Ayrıca arkadaşlar seo uyumlu içerik nasıl yazılır konusunu merak edenlere özel de bir içerik hazırladım. Göz atmayı unutmayın.

seo uyumlu içerik nasıl yazılır
Site İçi Seo Nedir Nasıl Yapılır


Elbette ki herkesin amacı aramalarda ilk sayfa yer almaktır. Arama yapan kişilerin %70’i ikinci sayfaya dahi geçiş yapmamaktadır. Bu yüzden içerik kalitesinin Seo’ya uygun olması son derece önemlidir. En çok kullanılan arama motoru Google olduğu için bu yazıda bunun üzerinde duracağız.

Arkadaşlar bütün bunların yanı sıra sitenizin Google algoritmalarını daha iyi anlaması için Google'ın paylaştığı bilgilere de göz atmanız sizin için çok iyi olacaktır.

Google SEO Nedir? SEO Çalışması Nasıl Yapılır?


Tüm dünyada herkes tarafından en çok kullanılan arama motoru Google’dır. Bu yüzden site ve blog sahiplerinin ilk önceliği de Google aramalarında üst sıralarda olmaktır. Bunun için Seo nedir sorusu hakkında bilgi sahibi olmanız gerekir.

Aslında pek çok algoritma olmasına rağmen en çok dikkat etmeniz gereken şeyleri kısaca özetleyebiliriz. En baştan söylemeliyiz ki Google kaliteli içerik sevmektedir. Kalite deyince herkesin aklına farklı unsurlar gelebilir. Ancak, içeriğinizin özgün olması, popüler konulara değinmesi, insanlar tarafından beğenilmesi ve paylaşılması birer kalite göstergesidir.

Turhost hosting satın alma
Turhost Firmasının Ürün ve Hizmetleri 


Bu demek oluyor ki çalışmalarınızı yürütürken gündemden uzak kalmamanız da önemli. Örneğin, özel günlerde o günle ilgili paylaşım yapmak, ülkenin gündeminde olan konulara değinmek sizi bir adım öteye taşıyacaktır. Öte yandan olabildiğince farklı platformlarda da içeriğinizi yaymak; bu sayede mümkün olduğunca çok kişi tarafından paylaşılmasını sağlamak da akıllıca bir hamledir.

Anahtar Kelime Çalışması


Arama motorlarında her geçen gün bir üst sıraya çıkmak istiyor olabilirsiniz. O halde Seo nedir sorusunun bir diğer cevabı da anahtar kelime çalışması olacaktır. İnsanlar arama motorlarında araştırmalarını belirli anahtar kelimeleri kullanarak yaparlar. 

İçeriklerinizde bu kelimeleri ne kadar özenle seçerseniz o kadar çok trafik alabilirsiniz. Ayrıca sadece ilgili kelimeyi kullanmakla yetinmemenizi öneririz. Mümkün olduğunca o kelime ile ilişkili yan kelimelere de yer vermelisiniz. 

Örneğin grip hastalığı ile ilgili bir içerik hazırlamış olabilirsiniz. İçeriğinizde bağışıklık sistemi, c vitamini gibi kalıplar da geçerse daha çok kişi içeriğinize gelecektir. Kelime çalışması sadece içerikler için de yapılmamaktadır. Aynı zamanda eklediğiniz görsellerin de açıklama ve başlıkları bu kelimelerden oluşmalıdır.

Yorum Gönder

4 Yorumlar