Wordpress Ne İşe Yarar - Neden Wordpress Kullanılır

Wordpress hakkında sorulan Wordpress ne işe yarar, neden Wordpress kullanılır, Wordpress kullanmanın önemi nedir gibi sorularınıza cevap vermeye çalışacağım. Wordpress üzerinden hazırlamadığım bu blogspot sitesi üzerinden farklılıklardan bahsetmeye çalışacağım. İşte sizin ilginizi çekebilecek sorularınızın detaylı cevapları.

Wordpress, sahip olduğu eklentiler nedeniyle Blogger'ın önüne geçmeyi başarabilmiş bir seo uyumlu web tasarım platformudur. Wordpress ne işe yarar sorusunun en önemli cevabını aslında seo uyumlu web tasarım konusu oluşturmaktadır. Wordpress ne işe yarar sorusundan anlaşılacağı üzere aklınızda sürekli Blogger mı Wordpress mi soruları bulunuyor. Hakta vermiyor değilim. Neden Blogger Google'a ait olmasına rağmen Wordpress olan siteleri öne çıkartıyor? Ayrıca bu siteleri sadece oluşturmuş olmak yetmeyecek. Seo uyumlu makale nedir nasıl yazılır başlıklı yazımı okumanız halinde siteye daha çok nasıl kişi çekeceğinizi de anlamış olacaksınız.

neden Wordpress kullanılır
Wordpress Arayüzü


Arkadaşlar Google'ın dikkat ettiği birçok kriterin olduğunu zaten biliyoruz. Google'ın en çok önemsediği seo kapsamlı çalışmalar çok büyük önem arz ediyor. Peki, Wordpress buna gerçekten yardımcı oluyor mu?

Wordpress eklenti özellikleri ile seo çalışmalarına gerçekten yardımcı oluyor. Wordpress ne işe yarar sorusunu soranlara bu eklentiler en güzel cevabı veriyor. Eklentilerin yardımıyla site kontrolünü ve içerik kontrolünü hızlı bir şekilde ayarlayabiliyorsunuz.

Wordpress Mi Blogger Mı?


Araştırmalarıma göre index hızına bağlı olarak Blogger'ın daha hızlı index aldığını söyleyebilirim. Ancak seo çalışmaları bakımından Blogger Wordpress'in epey bir gerisinde kalmış durumda. Ben neden Blogger kullanıyorum? Benim herhangi bir şekilde para kazanmak veya başka bir hedefim olmadığı için Blogger'ı tercih ettim.

Blogger, Google tarafından ücretsiz olarak sunulan bir site yönetim platformudur. Google'ın sunmuş olduğu bu hizmetleri seo uyumlu içerikler ile desteklediğiniz takdirde Google sitenizi sıralama sonuçlarına hızlı bir şekilde sokar. Yani Blogger Wordpress'e nazaran hızlı index alma konusunda daha ön plana çıkıyor.

turhost hosting satın almak
Turhost Wordpress Geçişinde Yardımcı Bir Platformdur


Arkadaşlar şunu söylemeden geçmek istemiyorum. Wordpress'i şu anda sıralamalarda birinci göremezsiniz demiyorum. Demek istediğim index alma olayı Blogger'ın Google platformu olmasından dolayı daha hızlı gerçekleşiyor. Ancak bu demek değil ki Wordpress sıralamalarda geri kalıyor. Aslında tam aksine Wordpress siteleri Blogger sitelerini geçiyor desek yanlış olmayacaktır.

Arkadaşlar neden Wordpress kullanılır diye soruyorsunuz diye bu cevap niteliğindeki başlığa yazımda yer verdim. Wordpress veya Blogger'ın reklamını yapmaya çalışmıyorum. Hangisi kolayına geliyorsa onu kullan. Sen kaliteli olduğun sürece zaten hit alacaksın. Seo uyumlu içerik nasıl yazılır senin kafanı asıl yorman gereken yerler bu noktalardır.

Yani neden Wordpress kullanılır diye düşünmek yerine kendini asıl işine vermelisin. Önemli olan tek şey sensin ve blogun! Wordpress kullanmanın önemi nedir veya Blogger neden kullanılmalıdır gibi sorular tamamıyla sizi yok yere gerecek olan şeylerdir. Siz işinizi iyi yaparsanız. Başarı zaten blogunuzu takip edecektir.

Neden Wordpress Kullanılır


Herkesin merak ettiği neden Wordpress kullanılır sorusuna da şu şekilde cevap vermek istiyorum. Wordpress kullanımı açısından oldukça basit bir arayüze sahiptir. Seo eklenti paketlerinin yanı sıra mobil arayüzünü destekleyen eklentileri nedeniyle de çok sevilir. Ayrıca yorum yapma alanları Blogger'ın görsel açısından çok daha önünde olduğunu düşünmekteyim.

Wordpress ne işe yarar sorusunu soran arkadaşlarım artık biraz daha bilgili olduklarını düşünüyorum. Wordpress üzerinden verilen Seo Yoast gibi eklentileri kullanmayan arkadaşlar için tavsiye edilen wordpress eklentileri için bu siteyi ziyaret etmelerini tavsiye ederim.

Nasıl Cpanel Kullanılır?


Arkadaşlar Wordpress kullanmak isteyen arkadaşlara şu önerilerde bulunmak istiyorum. Eğer ki Wordpress üzerinden direk olarak satın alma işlemi gerçekleştirirseniz. Fiyatlar seviyesi biraz sizi zorlayabilir. Ancak Cpanel'i farklı platformlardan alırsanız. Sizin için daha uygun olacaktır. Kendim Turhost'u tercih ediyorum. Ancak sizinde bu alanda Godaddy, Güzel Hosting ve diğer markaları tercih edebileceğinizi belirtmem gerekir.

Cpanel Turhost Nasıl Satın Alınır?
Cpanel Nasıl Satın Alınır? - Satın Almak İçin Tıklayın


Godaddy, biraz daha pahalı olduğu için pek kullandığımı söyleyemem. Ancak Güzel Hosting'i de uzun bir süre kullandım. Turhost ve Güzel Hosting birbirlerine yakın sağlayıcılar. Gayet güzel arayüzleri var. Ancak yeni başlayacak arkadaşlar için Turhost'un arayüzünün daha kolay olduğunu belirtmek isterim.

Turhost Cpanel Fiyatları nasıl
Turhost Cpanel Fiyatları

Arkadaşlar burada karşınıza gelen fiyatlardan herhangi birini seçerek işleminize devam edebilirsiniz. Karşınıza çıkan paketlerden ücretsiz kayıt  ve transfer yazanlar size alan adı tahsisi de yapacaktır. Turhost kampanyaları kapsamında bir durumdur. Bütün domain veya hosting firmalarında bu durumu göremezsiniz. Ardından alan adınızı seçip işlemi tamamlayabilirsiniz.

turhost neden kullanılmalı
Turhost Alan Adı Nasıl Eklenir?




Arkadaşlar Cpanel ile Wordpress sitelerini kontrol edebilmek oldukça kolay olduğu için bunları söylüyorum. Yoksa hosting satın alarak da aynı şeyleri yapabilirsiniz. Yani herhangi bir farkı olmuyor. Wordpress kullanmak istiyorsanız. Hosting veya Cpanel kullanmak zorundasınız. Wordpress ne işe yarar sorusunun bir cevabı da size para harcatmasıdır. Şaka bir yana blogdan para kazanmak istiyorsan yapabilecek bir şey yok. Bu maliyetlere katlanmak zorundasın

Yorum Gönder

0 Yorumlar