Kesin Cevap Anahtar Kelime Analizi Nedir?



Günümüzün getirdiği modern iş dünyasında ortaya çıkan Freelancer meslek kolu gitgide büyüyen bir sektör olma yolunda emin adımlarla ilerlemekte. Freelancer; sanal yolla müşterilere verdiğiniz hizmetler ve bunların karşılığında aldığınız ücret sistemiyle işleyen bir grup ana dalların bulunduğu geniş bir sektör. Bu sektörlerden biri de kullanıcıların en çok tercih ettiği ‘’makale yazma’’ işlemi. Çeşitli internet siteleri üzerinden üyelik işlemlerinizi gerçekleştirerek siz de yazı yazmaya başlayabilirsiniz. Anahtar kelime analizi rozetli bir yazar olmayı kim istemez ki?

Bu yazılan yazılar arasında en çok rağbet gören kategori SEO uyumlu yazıların olduğu kategorilerdir. SEO uyumlu bir makaleyi hazırlayabilmek için anahtar kelime analizi işleminde başarılı olmanız gereklidir. Peki ama bu anahtar kelime analizi nasıl yapılır? Gelin hep birlikte alıcıların yazarlardan talep ettiği anahtar kelime olayına yakından bakalım.
anahtar kelime analizi nedir


Anahtar Kelime Nedir?


Anahtar kelimeler aynı konu hakkında yazılmış diğer makalelerden daha fazla öne çıkarılmak amacıyla kullanılan ve yazı içinde koyu renkli kalın yazı dediğimiz (bold) işlemine tabi tutulmuş kelimelerdir. Bu işlem sırasında tıpkı bir kolyenin taşlarını diziyormuş gibi titiz davranılmalıdır. Aksi takdirde ya taşları dökülür ya da çirkin bir görünüme sahip olur.

Anahtar kelimeler, arama motoru üzerinden herhangi bir konu ile alakalı olarak araştırılan bir yazının, kullanılan anahtar kelimelerin oranına ve nasıl kullanıldığına göre sıralanır. Örnek verecek olursak aynı konu hakkında yazılmış iki farklı makaleden anahtar kelimeleri daha bol ve doğru yerlerde kullanılmış olanı arama listesinde karşınıza çıkan ilk sitede yer alacaktır.

Makalelerin okunması açısından oldukça önemli yer tutan SEO anahtar kelime analizi yöntemi yine yazarlar arasında en çok kullanılan, müşteriler arasında da en çok talep gören yazı tipidir.

Anahtar Kelime Analizi Nedir?


Anahtar kelime analizi, yazarlar açısından başlarda zor olarak karşılansa da tecrübe ettikten sonra o kelime taşlarını doğru yerlerine oturtmak çocuk oyuncağı haline geliyor. İlk zamanlarda zorlanan dostlarımız için de anahtar kelime analizi yapan programlar oldukça iyi bir yardımcı araç olarak kullanılabilir.

Yazılan yazı içerisinde kullanılan anahtar kelimelerin, her yüz kelimede bir kullanılması, her paragrafta en az bir kere geçmesi gibi çeşitli kuralları olan ve SEO uyumunda gözetilen önemli kurallardan birisi olan bu kelimeler, özellikle yazıların okunması konusunda önemli pay sahibidir. Anahtar kelime analizi, sanal ortamda yer alan, her türlü yazı/makalenin değerini arttırma konusunda büyük pay sahibidir.

Anahtar kelime analizi nedir? Sorusuna gayet açık bir cevap verdikten sonra şimdi gelelim bu işlemleri daha iyi uygulayabilmek ve yazılarda popülariteyi sağlamanın temellerini atmaya.
anahtar kelime analizi nasıl yapılır


Anahtar Kelime Analizi Nasıl Yapılır?


Anahtar kelime analizi ve anahtar kelime konularına açıklık getirdikten sonra sıra geldi uygulama aşamasına. SEO, anahtar kelime analizi konusunda oldukça önemli bir etkiye yol açtığı için dikkatle takip etmeniz gerekiyor. Dünyanın doğal kanunu bu, aynı işi yapan iki farklı üreticiden işine bir noktada farklılık katan diğerinden daha fazla rağbet görecektir.

Örneğimizi bu yazı üzerinden verelim. Yazımızın ana başlığı Tüm Detaylarıyla Anahtar Kelime Analizi. Ancak yazı içerisinde kullandığımız Google keywords nasıl kullanılır? Anahtar kelimesiyle, bu aramayı yapan bir kullanıcı bizim yazımıza da denk gelecektir veya arama yerine örnek olarak ‘’spor’’ yazdınız diyelim. Google’ nin otomatik olarak tamamladığı’’ spor ayakkabı, erkek spor ayakkabı’’ gibi sözcükler yine yazılarda spor kelimesiyle ilgili en çok kullanılan anahtar kelime analizi yapılmış bir karşılığıdır.

google keywords nasıl kullanılır



Anahtar kelime yaparken dikkat edilecek bir başka unsur, SEO anahtar kelime analizi olacaktır. Kısaca SEO’ nun açılımını yapmak gerekirse açılımı ‘’ search engine optimization’’ olan ve yazıların arama sonuçlarında üst sıralarda yer almasına yarayan anahtar kelime analizi ile bağlantılı bir yazı türü olarak bilinir. Anahtar kelime analizi nasıl yapılır? Sorusuna cevap verebilmenin bir yolu da aslında SEO üzerinden geçer.

Yazıların özgün, makale şartlarına uygun eli klavye tutan her yazarın kolaylıkla becerebildiği bir eylem. Zaten anahtar kelime analizi yaparak yazılması işlemi günümüzde tam burada devreye girmekte. Yeni başlayanlar ve SEO uyumlu içerik üretmek isteyenler için de birçok kolaylaştırıcı yazılım programı mevcut.

Google üzerinden yapacağınız ‘’anahtar kelime analizi nasıl yapılır’’ tarzındaki aramalarınızla kısa bir araştırma sonucu yeterli bilgiye sahip olabilirsiniz. Tabi ki sadece okumak yeterli gelmeyecektir. SEO uyumlu yazı denemeleri ile kendinizi geliştirmeli, anahtar kelime analizi yaparak kurallara ne kadar uygun davrandığınızı da test etmeniz gerekir. İşte SEO anahtar kelime analizi tam bu noktada devreye girmektedir.

Anahtar Kelimelerinizi Planlayın!


Anahtar kelime analizi öyle yabana atılacak bir konu değil. Zaten buraya kadar yazdıklarımızdan bu sonuca varmış olmanız gerekiyordu. Sonuçta hayrınıza yazılmıyor bütün yazılar. Emeklerin karşılığı bir noktadan sonra alınmak ister. 

Anahtar kelimeleri planlamak için internet üzerinde onlarca uygulama ve internet sitesi mevcut. Dünyanın en çok kullanılan arama motoru Google için düşünecek olursak, kelimelerimizi en uygun Google bizler için belirleyecektir.

Belirli hizmetleriyle yazarlar için onlarca hizmet veren Google, anahtar kelime konusunda da zorlayıcı değil aksine oldukça basitleştirici bir algoritmaya sahip. Yazmaya istekli ve yeni başlamış dostlarımızın okyanusun ortasında kaybolmaması için bir sürü adacık ile onların kaybolmamasını ve adalardaki tropikal meyvelerle de aç kalmamalarına yardımcı olur.

Google Keywords Nasıl Kullanılır?


Google’ in sunduğu adalardan biri de Google Keywords. Sağladığı geniş imkanlar yelpazesinde kendine yer bulmuş uygulamanın kullanım amacı oldukça gerekli ve kullanımı da oldukça basit. Dünya üzerinde en çok kullanılan arama motoru şüphesiz ki Google. 

Bu arama motorunu ele alacak olursak anahtar kelime analizi için en uygun program yine Google Keywords olacaktır. Kendi gmail hesabınızı bağlayarak bu eşsiz hizmete kayıt olabilirsiniz. Üyelik işleminin ardından ücretsiz olarak kullanmaya başlayabilir, makalelerinizin okunurluğunu arttırabilirsiniz.

Bir internet sitesi yazılımı olarak bilinen Google Keywords, yazacağınız makalenin başlığını girerek o konu hakkında en çok değinilen, daha önce kullanılmış ve çağrışım yapan onlarca kelimeyi önünüze serer. Bu kelimeleri doğrudan kopyalayıp kendi himayenizde kullanabileceğiniz gibi, size fikir vererek onları değiştirip de kullanmanıza da olanak sağlar.

Google anahtar kelime analizi nasıl yapılır


Daha önce kaç kere kullanıldığı, kaç tıklama aldığı ve artan/azalan grafik şekilleri gibi istatistiki bilgilere de ulaşabilmenize olanak sağlayan Google Keywords, özellikle anahtar kelime analizi nasıl yapılır? Konusunda size en çok yardım eden iş ortağınızdır.

Profesyonel Bir SEO Yazarı Olun


Yazılarımızı bu noktaya kadar okuduysanız işin yarısını bitirmişsiniz demektir. Diğer yarısı da zaten uygulama aşaması. Başlamak bitirmenin yarısıdır. Bu motto ile çıkacağınız yolda sizlere Google Keywords nasıl kullanılır? Ve anahtar kelime analizi nasıl yapılır? gibi ihtiyacınız olan en önemli unsurları açıkça belirttik. Bundan sonra top sizde. 

Anahtar kelime analizi işlemini tamamen burada olduğu gibi yapabilirseniz, yarın Google üzerinden kendi başlığınızı arattığınızda en tepede yer aldığını görüp kendinizle gurur duyabilirsiniz. Tıpkı anahtar kelime analizi ile ilgili araştırma yapmaya karar verdiğinizde yaptığınız arama sonucu bu yazıya ulaştığınız gibi…

Yorum Gönder

0 Yorumlar