Seo Uyumlu Makale Yazmak Sandığınız Kadar Zor Değil



Seo uyumlu makale yazmak veya seo uyumlu içerik yazmak sandığınız kadar zor değil. Seo uyumlu içerik bulmak için yapmanız gereken tek şey doğru ve önemli noktalara odaklanmaktır. Seo, arama motorlarında ön sıralarda yer almanıza olanak sağlayacak olan en önemli etkendir. Seo uyumlu makale yazmak konulu yazımı yazmamdaki en önemli etken bu. Neden seo uyumlu yazı yazmak üzerine bir yazı yazmam gerektiğine ise kısaca alt başlıklar yardımıyla değinmek istiyorum.

Seo Uyumlu Makale Nasıl Yazılır?

Anahtar kelimelerin gücü adına... Başlamadan önce yazınızı SEO uyumlu yapacağım diye içinden geçmeyin. Biraz kabaca bir tabir oldu. Ancak bazı siteler görüyorum ki haber sitelerinden neredeyse hiçbir farkı kalmamış. Nitekim bu durumu zamanında şu sitemde bende çok kötü yapmıştım. Kullanıcıyı korkutmanın yanı sıra ağlayarak kaçmasına neden olduğum bile oldu.


seo nedir




Seo uyumlu makale nasıl yazılır konusunda ufak tefek bazı tüyolar ile sizleri bu konu hakkında bilgilendirmek isterim. Özellikle belirlemiş olduğum 3 altın kural sayesinde yazılarınız daha çok okunacak ve ilgi çekici bir hal almaya başlayacak. Hazır mısınız?


  • Seo uyumlu makale yazmak için elinize ilk olarak bir not defteri almanızı tavsiye ederim. Yazmak istediğiniz başlıkları ve alt başlıkları önceden görmek ve sürekli göz önünde bulundurmak. Size hem zaman kazandırır. Hem de kullandığınız anahtar kelimeyi ve öbeklerini nasıl ve nerede kullandığınızı hızlı bulmanıza yardımcı olacaktır. 
  • Ahrefs veya Semrush gibi sitelerden mutlaka ama mutlaka yardım alın. Google Keywoord Planner'da bu işin önemli bir kısmını oluşturur. Ancak anahtar kelime analizi yaparken bu sitelerin ve Google'ın verilerini birleştirecek olursanız. Aradaki muazzam farkı sizlerde kısa süre içerisinde hissedeceksiniz. 
  • Yazılarınızın içinde spama düşecek hatalar yapmaktan vazgeçin. Örneğin yazılarınızda SEO'ya verdiğiniz önemi içeriğin kendisine vermiyorsunuz. Siz okuyucu olsanız bu yazıyı ipler misiniz? Öncelikle bir buna karar verelim. 
SEO Uyumlu Makale Yazmak Ne Demek ?

Tam olarak sizce seo uyumlu makale yazmak ne demek yani size ne anlam ifade ediyor? Ben, açık bir şekilde size kendi anladığım dilden biraz anlatayım. Öncelikle bir konu belirlerken araştırma yapılması gereken ve bu araştırma sonucunda odak çeşitli anahtar kelimeler belirlenen yazı bütününe seo uyumlu bir makale diyebiliyoruz. Ancak burada bende yanıldığımı bir süre sonra fark ettim. Birçok kişinin düştüğü muazzam hataya düştüm.

Yazıyı ben kime yazıyorum? Google'a mı  veya diğer arama motorlarına mı? Hayır! Benim yazım kullanıcı dostu olmalı ve onu asla ama asla sıkmamalı. Dolayısıyla seo uyumlu makale yazmak adına verdiğim tüm fikirleri unutun. Anahtar kelime, backlink, site içi linkleme bunların hepsi boş işler. Örneğin ' kesin cevap anahtar kelime analizi nasıl yapılır ' başlığı altında incelediğim bu yazıya link versem ne olur? Yazı kalitesiz olduktan sonra sizce ne anlamı vardır. Elbette ben yine de link eklemeyi ihmal etmeyeyim. 

Saydığım her etmen aslında SEO için etkilidir. Ancak yazılarınızda kullandığınız anlatım dili sizi en çok etkileyecek hususlardan birisidir. Kalitesiz bir yazının asla sizin için bir değeri olmayacaktır. Yani sizin için değeri olmayanın kullanıcıya bir faydası dokunur mu?

SEO Uyumlu Makale Yazmak Nedir ? Tam Olarak...

Yukarıda anlatmış olduğum her şeyi anladığınıza göre SEO'nun temel yapı taşlarından artık bir yazı örgüsü örmeye başlayalım. İlk odaklanacağımız şeylerden sonlara kadar bir listeleme ile konuyu sizler adına özetlemek istiyorum.

  • Yazı Başlıklarının Gücü Adına: Gerçekten çok ama çok önemli bir olaya dikkat çekmek isterim. Yazınızın anlatımı, anahtar kelime kullanım oranları, alt anahtar kelime oranları ve diğer her şeyi harika olabilir. Ancak başlık uyumsuz bir şekilde seçilmişse yazının tamamıyla çöp olacağına garanti verebiliyorum. Yazdığınız yazıların tamamında dikkat çekilmesi gereken çok önemli bir nokta var. Anahtar kelimeniz ve yazı başlığınız arasında bir köprü kurmalısınız ilgi çekici ama anahtar kelime içeren başlıklar sıralamayı ciddi oranda etkilerler.
  • Yazacağım bu kısım birçok Blogger veya Wordpress kullanıcısı tarafından takılmıyor. Ancak seo uyumlu makale yazmak istiyorsanız. Bu noktaya çok dikkat etmelisiniz. Heading etiketlerinin gücünü sürekli hafife alıyoruz. Bir yazı hazırlıyoruz ki tüm başlıklar hep Heading 2 olarak ayarlanmış oluyor. Peki, Google'ın tüm konuların aynı değerde olduğunu düşünmesi sizce normal mi? Örneğin benim bu yazımda ana anahtar kelimem olan seo uyumlu makale yazmak kelime öbeğini kullandığım tüm başlıklar H2 olarak belirlenmiştir. Diğerlerinde ise çeşitli farklılıklar görebilirsiniz.
  • Seo uyumlu yazı yazmanın kurallarını incelerken ilk paragrafın önemini sürekli kaçırıyor musunuz? İlk paragraf Google için bir nevi description özelliği taşır. Bu kısmı anahtar kelimelerinizle akışı bozmayacak bir şekilde oluşturmanız çok önemlidir. Aksi takdirde çok ama çok başınız ağrıyacak. 
  • Kullandığınız hosting firmasına dikkat etmeyi unutmayın. Bazı hosting firmalarının desteği siteyi desteklemiyor olabilir. Dolayısıyla hosting firmanızı tercih etmek adına Turhost veya GoDaddy markalarını tercih etmenizi tavsiye ederim. Fiyat olarak her zaman cep dostu olduğu için bence Turhost adamdır. 
  • Aldığınız hosting hizmetinde yönlendirmeleri tam olarak doğru yapmalısınız. Aksi takdirde inanılmaz sıralama kaybı yaşayabilir veya hiçbir şekilde başarılı olacak bir site kurmamış olursunuz. 
  • Bu arada yazılarınızı yazarken mutlaka Word kullanmalı ve hatalarınızı size gösteren bir uygulama sayesinde yazım kurallarına dikkat etmelisiniz.
  • Google'ın sunduğu tüm algoritmaları tek tek inceleyin. Tembellik yapmayın. Google, bu algoritmaları babasının hayrına çıkarmıyor. Örneğin güncel olarak yeni siteleri kandır kampanyası başlattı adamlar. İlk günler güzel sıralama derken 2 hafta sonra dibe düşünce bu işten soğuyanlar asıl savaşmaları gereken yerde pes ettikleri için geri dönseler bile artık çok geç oluyor. Google'ın sabırsız insanları sevmediğini unutmayın. 
  • Yazıları hazırlarken mutlaka anahtar kelimelerinizi %1.3-1.9 oranında kullanın. Fazlası Google'ı sıkar ama en önemlisi kullanıcının yazı zevkinin içine etmiş olursunuz. T.O zaman içerisinde kaybolmaya başlayınca "ben nerede hata yaptım" diye boşuna dövünmenizi istemem.
  • Çoğu kişi tarafından beğenilmese de Google Trends nedir ve nasıl kullanılır diye bir araştırma yapın. İsteyen direk benim yazıma da bakabilir. Bunu kullanarak ciddi kullanıcı çekebilirsiniz.


Yorum Gönder

0 Yorumlar