En Çok Kullanılan Seo Araçları Nelerdir?

Sektörün dev firmalarının yanı sıra Google Search Console ile yapabileceklerinizden tutun bütün seo araçları üzerine detaylı bir inceleme yazısı hazırlıyorum. Seo araçları nelerdir sorusunun karşılığını tam olarak alabileceğiniz yazımın tamamını notlar alarak okuyun. En iyi seo araçları ile sitenizin yönetimini kolaylaştıracak birçok fikri sizlere sunacağım. Seo araçları nelerdir diye merak eden arkadaşlar bu yazımda dilediğiniz her türlü seo aracı ile işlerinizi görebilirsiniz. Arkadaşlar sizin için seo nedir nasıl yapılır başlıklı yazım sayesinde bilgilenmeniz isterim. Sitemden bu konu harici site içi seo nedir ve site dışı seo nedir başlıklı yazılarımı da okumanızı tavsiye ederim. Ayrıca seo uyumlu içerik nasıl yazılır 2020 yılına ait yeni özellikler nelerdir? İşte sizi cevaplar bekliyor.

En Önemli Seo Araçları - Search Console 


Bilindiği üzere en çok kullanılan platform elbette ki Search Console'dur. Ancak birçoğu kişi tam olarak kullanımını bilmediği için Search Console üzerinden neler yapabileceğini hala bilmiyor. Bana kalırsa Search Console diğer sayacağım bütün platformların yaptığı işlemlerin çoğunu zaten gerçekleştiriyor. Ancak bazı noktalarda eksik olduğunu söylemem yanlış olmayacaktır. Arkadaşlar Google'ın sağladığı bu hizmet ile:


  • Urllerinizi rahatlıkla kaldırabilirsiniz.
  • Sitenizin kapsam sorunlarını ve dizin sorunlarını takip edebilir.
  • Sitenin url taramalarını gerçekleştirebilir.
  • Sitenin haritasını oluşturabilir ve arama motoru olan Google'a bunun haberini verebilirsin.
  • En önemli özelliği anahtar kelime analizi yapabilme olanağını sizlere sağlar. 
  • Google Analystic hizmetiyle sitenizin anlık olarak takip edilmesine olanak sağlar.
Saydığım bu gibi birçok özellik ile Google birçok seo aracından farklı olduğunu zaten gösteriyor. En iyi seo araçları nelerdir sorumuzun ilk seçeneği olan Google'ı biraz değerlendirmiş olduk. Şimdi yavaş yavaş diğer seçeneklerimizi değerlendirelim. Site analiz raporu tam olarak detaylı olarak vermese de yaşanan problemleri ve sorunları detaylı olarak mail adresinize Search Console iletecektir. Site analiz raporu daha çok paralı seo analiz sitelerinde gösteriliyor. Seo analiz siteleri ise az sayıda değiller. Bu yüzden güvenilir olmayan seo analiz sitelerini sakın kullanmayın.

en çok sevilen seo araçları nelerdir
En Çok Kullanılan Seo Araçları Nelerdir?


En Çok Kullanılan Seo Aracı - Ahrefs 


Paralı bir uygulama olduğu için Google'ın değinmediği birçok konuyu ele almış durumdadır. Ücretsiz kullanım süresi bile kaldırılan bu hizmeti birçok sitenin uyguladığını söyleyebilirim. Site analizleri, arama hacimleri, anahtar kelime analizi ve rakiplerinizin incelenmesi açısından ciddi yardımı dokunan bu sitenin en iyi seo araçları arasında olduğunu söylemem herhalde yanlış olmaz. 

Seo araçları nelerdir sorusunun Google'dan sonra gelen en kaliteli hizmeti sağlayan markalarından birisi Ahrefs markasıdır. Kullanmamış olan arkadaşlar platform açısından şunu söyleyebilirim. Bu sitem için kullanmıyorum. Ancak kişisel blog olarak değil de e-ticaret üzerine bir site hazırlıyorsanız. Kesinlikle kullanmanız gereken aracılardan birisidir. Site analiz raporu alabileceğiniz bu sistem işinizi görecektir. Ancak biraz pahalı olduğunu belirtmem gerekir.

seo nedir nasıl uygulanır
Seo Ayarları İçin Kullanmanız Gereken Siteler

Seoquake Nedir ve Nasıl Kullanılır?


Arkadaşlar size Google Chrome'un çok beğendiğim bir eklentisini de tanıtmak istiyorum. Hem de ücretsiz olan bu araç sayesinde siteye girer girmez. Sitenin backlink ve internal linkleri hakkında bilgi almak ister misiniz? Seoqueake eklentisi ile Google tarafından sayfanın bütün bu bilgilerini elde edebilirsiniz. Rakiplerinizin hangi sitelere backlink verdiğini bilmek sizin için harika bir avantaj olacaktır. En çok kullanılan seo araçları nelerdir sorusunu soran arkadaşlara bu eklentiyi kesinlikle kullanmalarını tavsiye ederim. 

Seoquake nasıl kullanılır
Seoquake Nedir?

Siteniz Mobile Uyum Sağlıyor Mu?


Google tarafından sunulan bir diğer alternatiflerden biri de mobil uyumluluk testidir. Arkadaşlar haberiniz var mı bilmiyorum. Ancak artık masaüstü taramaları bitti. Yani Google mobil sitesi kötü olan hiçbir siteyi piyasada barındırmayacaktır. Mobil aramalara öncelik veren Google'ın bu kurallarına uymayan web siteleri artık sıralama almayı hayal bile etmesinler. 

en çok kullanılan seo araçları nelerdir
Sitenizi Test Etmeyi Unutmayın


Seo araçları nelerdir araştırmaları yaparken en çok üzerinde durmam gereken konunun bu olduğuna karar verdim. Mobil sitelerin önemini kavrayamayan arkadaşlar için son dönemlerdeki arama sonuçlarında mobilin masaüstü sonuçlarının çok önüne geçtiğini hatırlatmak isterim. Mobil uyumluluk testi için tıklayıp siteni kontrol etmeyi unutma.

Yorum Gönder

0 Yorumlar