Sıkça Sorulan Site İçi Seo Nedir ve Nasıl Yapılır



Herhangi bir web siteniz varsa, muhtemelen sitenizin ne kadar trafik aldığıyla ilgileniyorsunuzdur diye düşünüyoruz. Daha çok kişinin sayfalarınıza ve paylaşımlarınıza tıklaması için içeriklerinizin Seo’ya uygun olması önemlidir. Ne kadar uyumlu içerik oluşturursanız, arama motorları da sizi sıralamalarda o kadar üst sıraya taşır. Bunun için her bir sayfanızdaki içeriklerin tek tek arama motoru ile optimize edilmiş olması gerekir. Ancak site içi SEO nedir nasıl yapılır gerçekten biliyor muyuz?

site içi seo ve site içi linkleme nasıl yapılır
Site İçi Seo Nedir Nasıl Yapılır


Eğer biliyorsanız, gerçekten çok şanslısınız demektir. Bilmeyenler ise üzülmesin. Bu yazıda sizler için kısa ve net bir şekilde olayı özetledik. Artık daha kaliteli ve fark edilir içerikler paylaşabileceksiniz. Ayrıca daha detaylı bir yazı arıyorsanız. Seo nedir başlıklı yazımı okumanızı tavsiye ederim. Birçok seo başlıklı yazıma siteden göz atabilirsin. Seo hakkında merak edilenler başlıklı yazıma da göz atmanı tavsiye ederim. Bütün bunların yanı sıra sitenize etkili hit almak adına seo uyumlu makale nasıl yazılır konusunu araştırıp öğrenmeniz gerekiyor.

Site İçi Seo (On Page Seo) Nedir?


Arama motorları içeriğinizin sahip olduğu her bir özelliğe göre içeriklerinize ve sitenize puan verir. Bu puanların kat sayılarını bilmiyoruz. Ancak Google gibi arama motorlarının içeriklerde en çok neye önem verdiği hakkında bilgi sahibiyiz. Eğer site içi Seo nedir nasıl yapılır merak ediyorsanız, her bir içeriğiniz optimize edilmiş olması gerekir. Bunun için de hedef kitlenizi belirlemeli, anahtar kelime analizi yapmalı ve organik trafiğinizi olabildiğince artırmalısınız.

İçerikleriniz de kullandığınız görseller, grafikler ve tablolar içerik ile uyumlu olmalı. İçerikleriniz de mümkün olduğunca çok sayfa içi bağlantı bulunmalı. Birbiriyle ilişkili anahtar kelimelere yer verilmeli. Tüm bu özellikleri dikkate aldığınızda sadece Google’da değil, tüm arama motorlarında yükselişe geçersiniz. 

Ayrıca sayfalarınızın ve içeriklerinizin reklamını yapmak da daha kolay hale gelir. Beğendiğim bir sitenin yazdığı bir yazıyı sizlerle paylaşmak istedim. Bu yazıyı da merak edenler inceleyebilir.

Turhost Firmasının İndirimlerine Göz Atmak İçin Tıklayabilirsin

Site İçi Seo Nasıl Yapılır?


Alan adınız ne kadar eski ve sitenin geçmişi ne kadar fazlaysa arama motorlarında itibarınız o kadar iyi olur. Ayrıca siteniz blacklist’te yer almamalıdır. Web sayfalarının sunucu kalitesi, konum bilgisi ve güvenlik de oldukça önemlidir. Mobil uyumlu siteler daha çok puan alırlar. Ayrıca SSL sertifikası artık resmen bir zorunluluktur. 

Görselleriniz ve içerikleriniz ne kadar özgün olursa, o denli yükselirsiniz. Düzenli olarak içerik paylaşmak, içerikleri güncellemek de site içi Seo nedir nasıl yapılır konusu açısından önemlidir. Sosyal medya hesapları aracılığıyla da paylaşım yapılması içeriklerinizin takdir kazanmasını sağlar. Ayrıca sayfalarınızın hızlı bir şekilde açılması en önemli kriterlerden biridir. Ziyaretçilerinizi sitenizde ne kadar tutabilirseniz, o kadar puan kazanırsınız. Bunun için de sıkıcı ve güncel olmayan içeriklerden uzak durmanızı öneririz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar