Site İçi Seo Nedir - Site Dışı Seo Nedir?

Web sitelerinin Google ve diğer arama motorlarında ön sıralarda yer alabilmesi için kullandıkları sisteme Search Engine Optimization adı verilir. Seo nedir sorusunu günümüzde sıkça sorduran bu sistem Google'ın kalite yönergesini değiştirmesinden kaynaklanmaktadır. Diğer arama motorları Google'ın elde ettiği olumlu sonuçları görünce Seo çalışmalarına onlar da önem vermeye başlamışlardır. Seo nedir sorusunun yanı sıra site içi seo nedir ve site dışı seo nedir sorularını da cevaplamaya çalışacağım. Özellikle yanlış bilinen site dışı seo nedir sorusunun cevabını bu yazımda değiştirmek istiyorum.

Seo Nasıl Uygulanır?


Seo uygulanma biçimi açısından ikiye ayrılır. Site içi seo yapmak ve site dışı seo yapmak olarak bilinen bu olayın isimlerine aldanıp çok zor olduğu düşünülür. Ancak çok kolay olduğunu iddia etmek de gaflet olacaktır. Eğer ki düzenli biri değilseniz. Blogdan para kazanmak gibi iş fikirlerine elveda demeye başlayın çünkü Google düzen sever.

Google tarafından açıklanan Panda algoritmasına göre Seo uyumlu içerikler ön plana çıkmaya başlamıştı. Yani seonun üzerinde daha ağır bir baskı oluşmaya başlandı. Seo uyumlu içerik nasıl yazılır gibi sorular tek tek oluşmaya başladı. Peki, bu kadar tartışılan bir konu olmasına rağmen seo nedir sorusuna hala neden net bir cevap alınamıyor?

Arkadaşlar bir dipnot düşmek istiyorum. Site dışı seo nedir diye soran arkadaşların bildiği birçok hatayı gördüm. Lütfen yazının sonuna kadar okuyup site dışı seo nedir diye anlattığım bu açıklamalara dikkat edin.

Seo Uygulanma Biçimiyle Seo Nedir Sorusu Ayrıdır


Arkadaşlar saçma bir başlık açtığımın farkındayım. Sizlerinde sövmeye başladığınızı hissediyorum. Ancak unutulan bir konuya açıklık getirmek istiyorum. Seo nedir sorusuyla boğuşan birçok kişiye verilen bilgileri incelediğimde hep aynı şeylerin gözümün önüne geldiğini fark ettim.

Yani bir yazar size ya site içi linkleme ya da site dışı linkleme olaylarından bahsediyor. Peki, bütün bunlar ışığında site içi linkleme ve site dışı linkleme hakkında bilgi veren bu metinler site içi seo ve dışı seo ayarlarının tümünü kapsıyor mu? Ne yazık ki hayır!

Arkadaşlar eğer ki ilk olarak site içi seo işlemlerini yapmadan site dışı seo işlemlerini yapmaya başlarsanız. Sitenizin çok ciddi bir eksisi olacaktır. Site içi seo nasıl yapılır sorusunu soran kişiler adına artık detaylı bir içerik hazırlamanın vakti geldi. Anlatacağım bu olayı Wordpress nedir - Neden Wordpress kullanılır başlıklı yazımın üzerinden anlatacağım.

site içi linkleme nedir?
Site İçi Linkleme Nasıl Yapılır?

Arkadaşlar yukarıda paylaştığım örnek yazım üzerinde seo uyumlu web tasarım kelime öbeğinin farklı renkte bir link ile bağlandığını görebilirsiniz. Peki, bunu neden yaptım? Site içi linkleme nasıl yapılır sorusunu soran arkadaşlar işte burası sizi çok ilgilendiriyor.

Seo uyumlu tasarım olarak belirlediğim bu anahtar kelime ile yazımın içerisine giren okuyucuya başka bir yazımı daha okuması için fırsat veriyorum. Halbuki okuyucu bu yazıyı sitede aratıp bulma ihtimali zaten var. Ancak hangi okuyucu bunun için uğraşır işte burası biraz meçhul.

Yanı sıra Wordpress ne işe yarar başlıklı yazımın içerisinde yalnızca bu linkleme olayını bir kere yapmadım. Yani birden fazla kez sitemi imleyerek Google'a bu yazımda aslında benim sitemin içinde okuyucunun daha fazla bilgi edinebileceği alanlar olduğunu anlatmak istedim.

site içi seo ayarları nedir
Site İçi Seo Nasıl Yapılır

Bu linklemelerin dışında site içi seo diye bir şey yoktur diye ifadelerin dolandığı web siteleri de var. Onlara gerçekten inanan varsa bu kişilere gerçekten şüpheyle yaklaşılmalı. Değinmek istediğim başka noktalara gelecek olursam. Hani şu Google'da sürekli gördüğünüz adres çubukları var. İşte o adres çubukları site içi seo ayarları için oldukça önemli bir noktayı ortaya çıkartıyor.

seo nedir nasıl uygulanır
Site İçi Seo Nedir?

Arkadaşlar bu belirttiğim yerde bulunan alan adları da site içi seo çalışmaları için oldukça önemlidir. Alan adınızı seçerken dikkatli olmanız gerekiyor. Eğer ki bir anahtar kelimesinde birinci olmak istiyorsanız. Alan adınızda bu kelimeyi geçirmek oldukça önemlidir.

Ancak çok uzun alan adları seçmek sitenizin Google tarafından sevilmemesine neden olacaktır. Site içi seo nedir sorusunun cevabı dış seo olaylarına göre biraz daha basittir. Yalnız site içi seo nedir diye soranların asıl olayın dış seo olduğunu düşünmeleri büyük bir hatadır.

Site Dışı Link Vermek ve Link Almak

Site dışı seo çalışmalarında sürekli bahsedilen backlink sisteminden biraz bahsetmek istiyorum. Arkadaşlar backlink satmak adına binlerce reklamın yer aldığı web sitelerinde ve forumlarda iş ilanları hep gözüme çarpar. Ancak backlink alırken bilgisiz olan kişiler 200 siteden farklı backlink çalışması adı altında verilen bu sitelere itibar ederler.

Bu tarz sitelerin kullandığı platformlar ise Google tarafından sevilen backlink çeşitleri değillerdir. Şöyle düşünün siteniz spor alanında hizmet veriyor diyelim. Ancak sizin gibi yaklaşık 20 farklı spor sitesi de aynı platformdan index alıyor. Google'ın bunu kalitesiz bir backlink çalışması olarak göreceği çok aşikar.

Sitenizin kısa süre içerisinde bu dış linkler nedeniyle 1 haftalık hitinde artış olacaktır. Ancak kısa süre sonra siteniz yavaş yavaş düşüşe geçecek. Ardından yaşanan bu sorun neticesinde Google sitenizi bir spam olarak bile algılamaya hakkı var. Bu yüzden backlink aldığınız sitelerin çok sayıda backlink vermediğine dikkat edin.

Yani karanlık backlink hizmeti veren bu sitelerin kısa süre içerisinde sitenizi mahvedeceğini unutmayın. Peki, kimlerden backlink alınmalıdır?

Sitemin reklamını yapmıyorum. Merak etmeyin. Arkadaşlar backlink alırken benim sitemden backlink aldığınızı düşünelim. Ancak hala alanınız spor değil mi? İşte bu aldığınız backlink çok kısa süreli olarak işinizi görecektir. Sitenizi bir nebze olsun sıralamada yükseltir ama siteniz asla birinci sıraya çıkamaz.

Nedenlerine gelecek olursam. Sitenizin alanı nedeniyle imlenmesi için daha çok kendi alanında uzman sitelerden backlink alması oldukça önemlidir. Yani rekabet halinde bulunduğunuz siteler sizin yazılarınızı paylaşır veya sitenize yönlendirme yaparsa bu sizin için harika olacaktır.

Site Dışı Seo Nasıl Yapılır?
Spor Konusunu Örnek Verdiğim İçin 

 Arkadaşlar örneğin spor dalları nelerdir gibi bir anahtar kelime için buradaki sitelerin tamamı sizin için birer rakiptir. Bu sitelerden birisi sizin sitenizi backlink olarak paylaşması Google'a güvenilir bir imaj sergilediğinizi gösterir. Doğal olarak bir backlink almış olursunuz. Yani doğal backlink dediğimiz bir işlem gerçekleşmiş olur.

Seo nedir sorusunu kapsamlı anlatmak istediğim için biraz yazı uzun oluyor. Ancak idare etmenizi tavsiye ederim. Site dışı seo nasıl yapılır sorularına artık biraz daha fazla hakim olduğunuzu düşünüyorum. Ancak bu siteler sizin linkinizi neden paylaşsınlar diye düşündüğünüzü de biliyorum.

Arkadaşlar burada yer alan sitelerin hepsi sitelerinde başka sitelerin dış linklerini kesinlikle paylaşmışlardır. Eğer ki bu kişiler sitelerinde zaten dış link vermezlerse sitelerinin seo değeri ciddi oranda azalacaktır. Site dışı seo nasıl yapılır diye soranlar için bütün bu backlink yöntemlerinin yanı sıra başka bir fikir de sunmak istiyorum.

Misafir Yazarlık Yaparak Backlink Almak 


Bir diğer merak konularından birisi olan konu ise misafir yazarlık yapmanın öneminden geçiyor. Misafir yazarlık yapmanın bana ne faydası olacak diye soranların sesini duyar gibiyim. Arkadaşlar misafir yazarlık yapmak sitenizin uygun olduğu bir platforma sizin kaleminizden bir içerik kazandırmaktır.

Düşündüğünüzde çok tehlikeli gözüktüğünün bende farkındayım. Ancak kelimelerinize güvendiğiniz kadar sitenize de güveniyorsanız. Rakip siteye verdiğiniz seo uyumlu içerikler sayesinde sitenize yazdığınız yazı içerisinde belirlediğiniz anahtar kelimeler üzerinden ziyaretçi çekebilmeniz mümkündür. 

Seo uyumlu içerikler sayesinde siteniz daha iyi bir ziyaretçi kitlesine ulaşabilecek. Ülkemizde bu yöntem çok fazla kullanılmasa da oldukça işe yaradığını kısa süre önce keşfettiler. Seo nedir sorusunu soran arkadaşlar adına bu içeriği sizlere hazırladım. Olabildiğince bilgilendirici bir yazı vermeye çalıştım. Örneğin misafir yazarlık konusunda size örnek gösterebileceğim bir web sitesinin resmini ekleyeyim. 

seo nedir nasıl uygulanır
Misafir Yazarlık Alanına Önem Veren  Bloglar

Elbette bu yalnızca bir örnektir. Yani bu gibi hizmetler veren siteler ile sesinizi ve blogunuzu daha geniş alanlara duyurabilirsiniz. Doğal olarak kısa süre içerisinde siteniz büyümeye bu sayede başlayacaktır. Sitenizin yüksek hit alması için backlink yöntemlerini ve site içi seo hizmetlerini kullanmak oldukça önemlidir.

Bu yazım ile birlikte seo nedir nasıl uygulanır gibi sorularınızın yanıtını vermeye çalıştım. Umarım bir okuyucu olarak yazımı beğenmişsindir. Seo nedir sorusunun önemini biraz daha vurgulamak istiyorum. 

Sevgili arkadaşlar, seo nedir ve sürekli aklınıza takılan sorular için bana yorumlardan yazmayı unutmayın. Yorumlara tek tek cevap vereceğim. Yeni bir site olduğu için zamana ihtiyacı olduğunun bende farkındayım. Ancak diğer sitelerin dediği yöntemleri daha önce bende denediğim için seo nedir sorusuna bu kadar güvenle cevap verebiliyorum. Site içi ve site dışı seo nedir nasıl uygulanır diye merak eden arkadaşlara da bu yüzden yardımcı olmak istedim. 

Umarım bu içerik hoşuna gitmiştir. Lütfen içeriği sosyal mecralarda paylaşarak veya arkadaşlarına önererek paylaşmayı unutma. Bir de sizden en önemli ricam yanımda olduğunu göstermek için yorum atarsan çok sevinirim.

Yorum Gönder

0 Yorumlar