İlgi Çeken Backlink Alma Yöntemleri Nelerdir?

Backlink alma yöntemleri nelerdir sorunuzu yanıtlayacağım yazıma hoş geldiniz. Seo çalışmalarının olmazsa olmazlarından birisi olan site dışı seo çalışmaları arasında yer alan backlink alma yöntemleri nelerdir konusunun üzerine bir bilgilendirme yazısı hazırlıyorum. İlgi çekici olmasını istiyorum. Dolayısıyla backlink alma yöntemleri nelerdir yazımın tamamının okunmasını istiyorum. Yani bilgi almak ve uygulamak adına adımların tamamının uygulanması gerekiyor. Detaylara dikkat edin. Vermiş olduğum önerilere dikkat etmenizi tavsiye ederim. Doğal backlink alma yöntemleri haricinde diğer yöntemleri ben pek tavsiye etmiyorum. Site dışı seo hakkında tek yöntemin backlink almaktan geçmediğini de unutmayın. Görseller ile sitenize dış linkler alabileceğiniz banner reklam modelleri ile aynı backlink sistemini uygulayabilirsiniz. Ayrıca bazı arkadaşların seo uyumlu makale nasıl yazılır sorularına cevap olması için de bir içerik hazırladım göz atmanızı tavsiye ederim.

Backlink Alma Yöntemleri Nelerdir?


Birkaç adım sayesinde backlink alma yöntemleri nelerdir konusuna açıklık getirmeye çalışacağım. Aşağıda söylenen yöntemler haricinde backlink almak sitenizi Google spamlara sokabilir.

Doğal Backlink Alma Yöntemleri Nelerdir: Arkadaşlar doğal backlink alma yöntemleri içerisinde en popüler olanlardan sizlere bahsetmek istiyorum. Haber siteleri, forumlar ve sosyal medya üzerinden alabileceğiniz bu backlinkler sayesinde doğal bir backlink almış olursunuz. Peki, her doğal backlink alma yöntemi işe yarar mı? Hayır! Arkadaşlar site dışı seo çok tehlikeli bir alandır. Google'ın sitenizi ciddi bir biçimde cezalandırabileceği bir alandır.

Sitenizin spam yememesi veya banlanmaması için yukarıda bahsettiğim platformları çok dikkatli kullanılan. Otoriter olmayan ve kalitesiz işler ile forum hizmeti veren siteler bir yerden sonra sitenize ciddi zararlar verecektir. Spam yememek için bu söylediklerime kulak asın. Sosyal medya hesaplarından yaptığınız imlemelerde 4 veya 5 etiketten fazla etiket kullanmayın. Sosyal medya spamları da sitenizin Google gözünde güvenilir olmadığını gösterecektir.

Tanıtım Yazıları: Yukarıda bahsettiğim haber sitesi yöntemini uygulayabileceğiniz bir platformu tercih etmenizde fayda var. Bionluk gibi bazı siteler üzerinden kaliteli ve otoriter olan siteleri keşfedebilirsin. Ancak satın alma işlemini yapmadan önce alıcıdan muhakkak yayınlanacak adresi ve yayın süresi gibi bilgileri edinin. Arkadaşlar sitenize alacağınız bu backlinkler sayesinde sitenizi güvenilir bir site tavsiye etmiş olacak. Google ise güvenilir sitelerin verdiği backlinklere bayılır.

backlink almak

İmleme Siteleri: Sosyal platformların çoğalmasından dolayı bazı imleme sitelerinin gücünü hafife almayın. İnstagramFacebookTwitterTumblr ve Pinterest gibi büyük kitlelere hitap eden platformlar size büyük kitlelere ulaşmak adına fırsat tanıyacaktır. Ancak bunların kullanımını fazla abartmış olmak hem sosyal kitlenizi sıkacak hem de Google'ın spam dosyasını kabartmış olacaktır. Dikkatli kullanın!



en iyi backlink alma yöntemleri



Yorumların Gücü Adına: Bazı web sitelerin yorum kısımlarının açık olmasından dolayı sitenizi imletme şansınız bulunuyor. Örneğin yorumlar kısmında bu sitelere sitenizin bilgilerini açıkça ifade edebiliyorsunuz. Ancak birçok kişinin bu imlemele sitelerini tam performans kullanmak isterken ciddi zararlar verici şekilde kullandıklarını fark ettim. Bu tarz siteleri kullanırken yalnızca tek bir anahtar kelimeye odaklanın. Kişinin yazısını beğendiğinize dair bildirilerde bulunun. 


Ardından size yorum kısmında isminiz diye sorulan kısma anahtar kelimenizin adını yazın. Sitenize bu sayede bir yönlendirme alın. Ancak bu durumu sürekli olarak bütün sitelerde uygulamayın. Sitenizin anahtar kelime gücünü azaltabilir. Yani bu işlemleri en az 2-3 güne yayarak yapın. Her yazınız için bu yöntemi tekrarlamayın. Backlink alma yöntemleri nelerdir diye düşünenler yavaş yavaş umarım yardımcı olabiliyorumdur. Arkadaşlar backlink listeme ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.


yorum yapabileceğim backlink siteleri


Tehlikeli ve Zararlı Backlink Yöntemleri Nelerdir?

Arkadaşlar değinmek istediğim çok mühim konulardan birisine giriş yapmak istiyorum. En iyi backlink alma yöntemleri nelerdir diye sizlere açık açık birçok bilgiyi anlattım. Ancak bu konuyu da anlatmadan içim rahat etmeyecek. Yukarıda bahsettiğim Bionluk gibi bazı platformlarda birçok site dolandırıcılık yapma peşinde. Sitenizin reklamını yaparım ön sıralara taşırım diyerek insanları yanlış yöntemlere yönlendiriyorlar.

Dikkatimi çekiyor ki sizlere bunları söylüyorum. Kimseyi veya hiçbir platformu kötülemek değil amacım. Ancak Google'ın umursadığı rekabet sistemine bağlı olarak şunları söyleyebilirim. Her zaman backlink almak sitenizin birinci sayfada veya sırada olması anlamına gelmiyor. 

Domain otoritesi, sitenin aldığı backlinkler, vermiş olduğunuz dış bağlantılar ve daha birçok konu büyük önem arz ediyor. Zararlı backlink yöntemleri nelerdir diye hazırlamış olduğum bu yazının asıl amacı zaten bu. Zararlı backlink yöntemleri nelerdir işte bunları bilirseniz belki daha ileri düzeyde bir site oluşturabilirsiniz. Blog oluşturmak isteyen arkadaşlar bu dediklerimi şimdi pür dikkat bir okuyalım.

Zararlı backlink yöntemleri nelerdir sorusunun detaylı olarak cevabına geliyorum. Arkadaşlar isim vermeden birkaç satış yapan platformdan bahsetmek istiyorum. Şimdi adamın teki çıkıp diyor ki sizin sitenizi 300 farklı web site üzerinden imler ve sizin 100 liranızı alırım. Ardından 300 site lafını duyan sayın blog sahipleri ve site sahipleri lap diye atlayıp bu hizmeti satın alıyoruz. 


Ardından imleme yapan sitelerin içeriğine bir bakıyorsunuz ki Google'ın en nefrettiği konular ve sürekli engelleme yiyen bazı web siteleri olduğu karşınıza çıkıyor. Doğal backlink alma yöntemi ise bu durumların tam karşıtı olduğunu anlatmak istemiştim. Yani esas değinmek istediğim konu buydu. Backlink ne demek sorunuza bu makale ile detaylı cevap buluyorsunuz. Aksini iddia eden bazı web sitelerin varlığı ne yazık ki var.
Kalitesiz backlinkleri savunmak adına her şeyini veren bazı siteler nedeniyle birçok kişinin sitesi geri planda kalıyor. Backlink ne demek sorusuna cevap vermek yerine daha çok insanları kalitesiz backlink listelerine yönlendirmek istiyorlar. Backlink satın almak için birçok kişinin deliler gibi para harcayacağının farkında olduklarını unutmayın.

Backlink satın almak kısa süreli hit artışına sebep olabilir. Backlink satın almak yerine tanıtım yazılarının gücünün daha yüksek olduğunu söylemek isterim. Misafir yazarlık yapıp otoriter sitelerden backlink alabilmek Google'ın gözünde çok daha iyi olacaktır. Backlink alma yöntemleri nelerdir diye soranlar öncelikle eski blackhat seo tekniklerini artık bırakın.

Doğal backlink alma yöntemi için sosyal medyanın gücünü hafife almayın. Sosyal medya ve forumlar sayesinde siteniz en kaliteli geri dönüşleri alacaktır. Backlink satın almak kesinlikle büyük bir hatadır. Backlink neden kullanılıyor? Backlink kullanan arkadaşlar bu sorunun cevabını bu yazıyı okuduğunda hala anlamıyorsa cidden büyük bir sorun vardır. Abartmadan sitenizi eklerseniz yorumlardan onaylayacağım. Ancak abartmamak gerekiyor. 

Sosyal Medya Üzerinden Yazılarınızı Okutun


Arkadaşlar sosyal medya gücü hala tam olarak anlaşılmadığı için tekrar üzerinden geçmek istiyorum. Adım adım birlikte bir içeriği Twitter hesabımdan paylaşalım istiyorum. Site içi seo nedir ve site dışı seo nedir başlıklı makalemi sosyal medya hesaplarımdan Twitter ile paylaşmaya karar verdim. Bakalım sosyal imlemem kısa sürede sonuç vermeye başlayacak mı?

sosyal medya üzerinden backlink nasıl alınır


Arkadaşlar şimdi yazdığım bu etiketler nedeniyle yazıma ilgi göstermesini istediğim kişileri aslında sosyal olarak davet etmiş oldum. Ayrıca hala bizi takip etmeyen kişiler bulunuyorsa Twitter hesabım üzerinden beni takip etmeyi unutmasın. Unutmayın ki backlink alma yöntemleri nelerdir sorusunun doğru cevabını verdiğim gibi sizlere diğer sorular içinde yardımcı olabilirim. Sosyal medya hesaplarını kullanarak neler yapabileceğinize gerçekten inanamayacaksınız.
Kısa sürede sizlere ek gelir sağlayabileceklerine hiç şüphem yok sadece biraz daha sabırlı olun. Ücretsiz backlink alabileceğiniz forumları kullanarak sitenize hit çekmeyi de ihmal etmeyin. Web sitelerin ücretsiz backlink listelerine ulaşabilecekleri en güzel yerlerden birisi hiç şüphesiz forum siteleridir. 

Forumlar, backlink alma yöntemleri nelerdir sorusunun cevabını arayabileceğiniz harika platformlardır. Otoriter olan forumlardan alınan ücretsiz backlink sayesinde Google sitenize daha çok önem verecektir. Backlink ne demek diye merak edenler için gerekli detayların tümünü yazımda verdim. Umarım faydalı bir yazı olmuştur.



Backlink alma yöntemleri nelerdir sorusuna detaylı bir cevap vermeye çalıştım. Yanı sıra birkaç uygulanan yanlış yöntemi de bildirmek istiyorum. Arkadaşlar siteniz çok yeni bir siteyse bu yöntemlerin hepsini uygulamanızı tavsiye etmiyorum. Sadece sosyal medyadan backlink alsanız yeterli olacaktır. Backlink almanın önemi zaten buradan geçiyor. Kaliteli backlink nasıl alınır diye soranlara da bu uyarım çok büyük önem içeriyor. En kaliteli backlink alabileceğiniz araçların sosyal medya olduğunu unutmayın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar